měšťanský dům

Dvoupatrový dům je situován ve středu města v severní frontě domů ulice Dlouhá. Jeho uliční průčelí má v ploše sjednocenou fasádu se sousedním domem čp 97. Jednotné průčelí člení sedm os, z nichž pět pravých náleží k domu čp. 98. Průčelí horizontálně člení pásová bosáž v přízemí, patrové a korunní římsy. V přízemí domu pět segmentově uzavřených otvorů. Ve třetí ose zprava jsou situovány dvojkřídlé původní dveře s nadsvětlíkem osazené do segmentového kamenného portálu. Okna v patře dřevěná dvoukřídlá s křídly dělenými pásky, se segmentovým záklenkem a nadokenní římsou s konzolkami. Okna ve druhém patře obdobná bez nadokenní římsy. Nad rovinu sedlové střechy kryté pálenou krytinou vystupují vikýře s dřevěným oknem pultovou stříškou. Levá předsazená část dvorní průčelí tříosé s hladkou omítkou horizontálně členěno patrovými a korunní římsou. Okna v patrech jsou pravoúhlá dřevěná s dělenými křídly. V přízemí vpravo vstup do domu, vlevo od něj dvě okna. Na západní stěně předsazeného průčelí je umístněna dřevěná pavlač s okny v prvním a druhém patře. Na východní straně předsazeného průčelí je v přízemí vstup, nad kterým se v patrech nacházejí pravoúhlá okna. Pravá část dvorního průčelí dvouose členěná s hladkou omítkou. V přízemí dva otvory se segmentovým záklenkem. V prvním patře jsou dvě dvoukřídlá pravoúhlá okna s dělenými křídy. Ve druhém patře vpravo se nachází zastřešený balkon s litinovým zábradlím, vlevo od něj okno. Dvorní průčelí člení pouze pavlače, nátěr opět monochromní, patinovaný hnědošedý. Pravá pavlač - výrazně vysazená, lichoběžníkový půdorys. Litinové zábradlí. Plechová stříška na svislých tyčích. Nosná dřevěná konstrukce vyztužená pásovinou podepřena kovanými konzolami. Levá pavlač patrová, vysazená 4 litinovými konzolami. Konstrukce pavlače dřevěná s profilovanými výplněmi, prosvětlená okny s křížovým dělením tabulek. Z dochovaného drobného okénka je zřejmé, kde byly umístěny záchody.