měšťanský dům

Dvoupatrový řadový objekt se sedlovou střechou zvalbenou na obou stranách. Uliční průčelí je tříosé bez plastické výzdoby, ukončené výrazně vystupující korunní římsou. Fasáda je iluzivně členěna dvoubarevným šedobílým rozvrhem. Horizontální členění zajišťují kordonové římsy,boční nároží tvoří bosáž prostřídané délky. Dolní část fasády ukončuje malovaný šedý sokl. Okenní otvory 1. patra rámují šambrány s ušima na nárožích. Dekorativní výzdoba okenních otvorů je zvýrazněna suprafenestrami se „zvonovitým“obrysem. Okenní otvory ve 2. patře rámují pouze jednoduché obdélné šambrány. Ve vstupním otvoru do objektu je osazen sedlový portálek bez jakýchkoliv stop po nátěrech. Dvoukřídlé prosklenné vstupní dveře jsou novodobé, vyrobeny z tvrdého dřeva. Okenní otvory v přízemí a v patře jsou jednoduché bez dekorativní výzdoby. Mříže přízemních okenních otvorů mají zcela novodobý charakter. Plochu fasády mezi okny 1. patra zdobí nástěnný obraz s rožmberskou růží, kartuší a blíže neurčenými postavami. Mezi okny 1. patra v levé části průčelí byl při poslední obnově průčelí prezentován zřejmě původní větrací okenní otvor ("dýmné pyramidální" okénko) s dekorativním rámováním diagonálními červenými linkami. V prvním patře se uplatňuje, restaurátorsky pojaté vpadlé pole s rozetkou, v přízemí vstupní kamenný portál. Dvorní průčelí je jednoduché bez plastické výzdoby, rámování otvorů je naznačeno pouze iluzivně. Fasáda ve zjednodušených formách kopíruje uliční průčelí, tj. šedobílý barevný rozvrh. Větší část přízemní části průčelí vyplňují dvě naznačené arkády se dvěmi dveřními otvory s novodobými výplněmi. Pravé dveře jsou dvoukřídlé (do nedávné doby využívané jako vjezd do garáže). První patro člení kromě tří otvorů výrazně vystupující dřevěná pavlač s kovaným zábradlím. Pavlač vynášejí tři mohutné trámy se šikmými vzpěrami. Na bočním průčelí sousedního objektu je zavěšena renesanční mříž s provlékanými pruty čtvercového průřezu, zdobená vystupujícím plastickým kovaným květinovým motivem. Druhé patro se třemi okenními otvory je ukončeno výrazně plastickou korunní římsou.