měšťanský dům

Rohový dvoupatrový dům je situován v centru města u bývalé městské brány. Fasády přecházející do ulice Dlouhá a částečně Radniční jsou opatřeny bohatou geometrickou sgrafitovou výzdobou. Sgrafitová výzdoba přechází i do bočního průčelí v Radniční ulici, kde ale dominuje klasicistní úprava fasády. Klasicistní úprava fasád tektoniku postrádá, je omezena pouze na korunní římsu a štít bočního průčelí. Výtvarně nejpozoruhodnějším detailem sgrafitové výzdoby je mezipatrový vlys z gryfů. Není zřejmé, zda jednodušší kvádrování je organickou součástí valbově jehlancového sgrafita v patře. Osazení popř. zvětšení okeních otvorů mohlo proběhnout i v mladším klasicistním období. Na bočním průčelí převažuje klasicistní fasáda včetně tři lichých otvoru s omítkovými žaluziemi, které se uplatňovaly již v meziválečném období. Boční průčelí se prezentuje ve dvou časově odlišných fázích, což je dáno zbořením vnitřní městské brány. Patro je na nároží částečně vysazeno na krakorcích. Na fasádě směrem k řece upravený balkon se zábradlím. Fasáda dvorního průčelí je v klasicistní úpravě. Na rozdíl od staršího řešení mají okenní šambrány plastické stuhy. Je zde také čitelné konstrukční řešení fotoatelieru Wolf. Do klenutých místností prodejny suvenýrů a zlatnictví se vstupuje z ulice Radniční.