měšťanský dům

Patrový se sedlovou střechou se nalézá na začátku ulice Parkán v řadě domů na pravém břehu Vltavy. Vstupní jižní průčelí je nečleněné, bez výzdoby a obrací se do ulice. Zadní strana je otočena k řece, směrem k Latránu. V přízemí se nachází jednoduchý pravoúhlý vstup a okno v segmentově sklenuté nice. V patře se otevírají tři okna v rytmu 2+1. Šestitabulková okna jsou po obvodu lemována malovaným páskem. Zadní průčelí domu je v přízemí skryto za přístavbou s trámovým stropem a rovnou střechou využívanou jako terasa. V patře se po celé délce domu táhne dřevěná krytá pavlač se zasklenou čelní stranou. Ze sedlové střechy kryté šindelem vystupují na severní i jižní straně dva pultové vikýře. Barevné zeleno bílé řešení fasády vychází z nálezové situace. Redukovaná tektonika je omezena pouze na rámování otvorů. Přiměřená barevnost drobného objektu realizována v silikátové technologii. Vstupní dveře jsou volnou kopií původních klasicistních dveří.