měšťanský dům

Patrový řadový dům se sedlovou střechou je součástí severní fronty domů ulice Parkán. Na jižní straně směrem k řece přiléhá k domu zahrada. Uliční jižní průčelí je nepravidelné s hladkou fasádou. V přízemí se nachází vstup s pravoúhlým kamenným stuhovým portálem s nadsvětlíkem. Před vstupem předložené kamenné schodišťové stupně. Dvoukřídlé historizující částečně prosklenné dveře se zdobnou profilací. Po obou stranách vstupu se nacházejí dřevěná dvoukřídlá okna s křídly dělenými pásky. V patře tři obdobná okna umístěná mimo osy otvorů přízemí. Šambrány oken v patře i přízemí naznačuje barva v ploše omítky. V trojúhelném štítě obloženém dřevěnými deskami se nacházejí dvě okna s dělenými křídly. Nad nimi v ose štítu malé obdélné okno. Severní fasáda v přízemí je částečně neomítaná. Před zdivo v patře předstupuje dřevěná pavlač krytá přesahem podkroví. Krakorce přízemí i podkroví jsou podepřeny vodorovnou vaznicí nesenou svislými sloupky s pásky. V trojúhelném štítě obloženém dřevěnými prky se nacházejí dvě dělená okna. Dvorní fasáda není architektonizována, pavlač v patře vynáší vysazené trámy s podporou mohutného předsazeného sloupku se šikmými vzpěrami . Bedněný štít vynáší na pavlači dva sloupky. Výplň zábradlí je tvořena ze svislých prkenných prvků se zdobným obrysem. Přízemí bylo patrně dříve omítané, dnes se uplatňuje převážně v režné podobě jako korpus parkánové hradby. V minulých letech proběhla úprava levého přízemního otvoru.