měšťanský dům

Patrový dům se sedlovou střechou se nalézá ve východní části ulice Parkán, v řadě domů na pravém břehu Vltavy. Vstupní jižní průčelí se obrací do ulice, zadní pak k řece, směrem k Latránu. V přízemí nepravidelně čtyřosé a v patře pětiosé jižní vstupní průčelí je zcela ploché a bez výzdoby. Šestitabulková okna v patře jsou lemována po obvodu malovanými pásky. V přízemí jsou dvě šestitabulková okna stejného členění, při jz. nároží se otevírají dvoudílná, z části prosklená garážová vrata. Uprostřed průčelí se nachází vstup do interiéru domu. Vrata jsou novodobá z 2. poloviny 20. stol, vstupní dveře z 90. let 20. století. Zadní průčelí je v přízemí troj a v patře pětiosé. Po celé délce domu zde vystupuje dřevěná krytá pavlač s palubkovým stropem. Ze sedlové střechy kryté pálenou drážkovou krytinou vystupují na severní straně dva pultové vikýře. Střešní krytina pálená nahradila starší bobrovky a šindelovou krytinu. Dvorní průčelí není architektonizované. Uplatňuje se v celé délce pavlač, zřejmě s železobetonovou konstrukcí vynesená dvěma cihelnými pilřky