měšťanský dům

Řadový patrový dům se sedlovou střechou je situován v severní frontě domů ulice Parkán. Severně od domu se rozprostírá zahrada sousedící s břehem Vltavy. Jižní uliční průčelí domu je pětiose členěné. V přízemí se nacházejí v levé části dva okenní otvory, napravo od nich segmentově sklenutý vstup do domu. V patře pět shodných dřevěných dvojitých dvoukřídlých oken s křídly členěnými páskem. Okna v patře i přízemí mají šambrány naznačené barvou v ploše fasády. Nad segmentovým vstupem se nachází novodobá malba anděla s nápisem „Moldau Hilton“. Pod nátěrem je dosud zřetelná poměrně radikální omítková oprava vápnocementovou maltou ze 70.let 20. století. V severním průčelí se na pravé straně nachází dřevěná pavlač krytá přesahem střechy. Na levé straně průčelí se nachází přístavek s dvěma okny v patře a jedním v přízemí. Dvorní průčelí není architektonizované. Vedle bočního patrového přístavku se na západní straně uplatňuje novodbá konstrukce pavlače. Starší pavlač měla svoji vlastní stříšku, boční přístavba neexistovala, celý prostor nábřežní zahrádky vyplňoval pultový přístřešek.