měšťanský dům

Patrový dům se sedlovou střechou se nalézá na konci ulice Parkán v řadě domů na pravém břehu Vltavy. Vstupní jižní průčelí se obrací do ulice, zadní pak k řece, směrem k Latránu. Pětiosé jižní vstupní průčelí je zcela ploché a bez výzdoby. Šestitabulková okna v patře jsou lemována po obvodu malovanými pásky. V přízemí jsou dva páry menších čtyřtabulkových oken stejného členění a při jz. nároží se nachází vstup do domu. Starší dveře mají klasicistní konstrukci. Prkýnka výplně jsou poskládána do kosočtverce. Zadní průčelí je v přízemí troj a v patře čtyřosé. Po celé délce domu zde vystupuje dřevěná krytá pavlač nesená trámy. Výplň zábradlí pavlače tvoří svislá prkna bez zdobné profilace. Jedná se o nejautentičtější pavlač v celé ulici. Přízemní partie dvorního průčelí je poměrně tvrdě opravena bez měkké modelace povrchu původní hradební konstrukce. Ze sedlové střechy kryté šindelem vystupují na severní i jižní straně tři pultové vikýře.