měšťanský dům

Měšťanský dům se nalézá v polovině ulice Parkán, kam se obrací hlavním severním průčelím. Z fasády vystupuje mělký vstupní rizalit se segmentově klenutým vchodem doprovázeným párem obdélných oken na levé straně. Zbylá část přízemí je doplněna ještě jedním obdélným oknem při sv. nároží domu. V prvním patře jsou tři jednoduchá obdélná okna, z nichž dvě jsou v patře rizalitu, který je při sz. nároží vysazen na krakorci. Valbová střecha s vikýři na severní straně je kryta šindelem. Nad vstupem je historizující svítilna. V meziválečném období na střeše byla šindelová krytina, od 2. poloviny 20. stol. pálená krytina. Na drobné zvalbené střešní krajině jsou situovány poněkud hmotné vikýře s velice malým sklonem pultové střechy, původně byly na střeše čtyři drobné pultové vikýře na severní a západní straně střechy.