měšťanský dům

Měšťanský dům se nalézá na jižní straně ulice Parkán přisazen k obvodové zdi domu čp. 137 v Masné ulici. Užší, hlavní průčelí je trojosé a obrací se k západu. Při zemi je namalován prostý sokl a nad ním jsou pravidelně rozmístěna dvoudílná šestitabulková okna s malovanou paspartou. Fabiónová korunní římsa je kryta bobrovkami. Plochu štítu s nízkými volutovými křídly po stranách člení lisénové pasy. Střední obdélné pole štítu s jedním malým oknem do podkroví nese trojúhelný štít krytý v koruně bobrovkami stejně jako boční křídla. Okrově bílý rozvrh je omezen na štít. Toto řešení snad vychází z historické dokumentace. Do dveřního otvoru bylo vsazeno kamenné ostění se stuhou s barokními dveřmi (import ze severních Čech). Boční severní fasáda je trojosá a má také malovaný šedivý sokl. Dvě obdélná okna s malovanou paspartou po obvodu doplňuje při sv. nároží obdélný vstup se světlíkem do interiéru domu. Přízemní a nepodsklepený objekt nese sedlovou, bobrovkami krytou střechu.