měšťanský dům

Objekt s průčelím do Radniční ulice se nalézá na nárožní parcele bloku objektů vymezených severní frontou náměstí, Radniční a Masnou ulicí. Hlavní i boční průčelí zkoumaného objektu je historizující z roku 1870. Svojí výškou se výrazně uplatňuje i v dálkových pohledech. Jeho specifikou v historické zástavbě je velká prosklená plocha pavlačí v boční uliční frontě ve třech úrovních nad sebou. Střecha je pultová s pálenou krytinou. Hlavní průčelí je dvouosé, od úrovně 1. patra vysazené na kamenných krakorcích. Fasáda je členěna vysokým pilastrovým řádem s pilastry pouze na nárožích. Nejvýraznějším prvkem horizontálního členění fasády je korunní římsa s volutovými konzolami. Pod okny 2. a 3. patra probíhá parapetní římsa a reliéfní vlys obdélných polí arabesek s květinovou a akantovou výzdobou. Okenní otvory jsou rámovány plastickými šambránami. Patro v hlavním i bočním průčelí bylo vysazeno na kamenných konzolách. Na čelech některých konzol byly vytesány drobné dekorativní motivy. Obchodní prostor z Radniční ulice je prosvětlen dvěma půlkruhově ukončenými otvory s replikami historizujících dveřnic. V bočním průčelí přetínavý sedlový portálek s motivem diamantování a tordování v soklíku a dále drobný portál s rovným překladem jako vstup z ulice do sklepa. Střešní konstrukce je pultová se stojatou stolicí, zvalbena do uličního průčelí, z půdního prostoru východním směrem výstup na pavlač s litinovým zábradlím.