měšťanský dům

Měšťanský dům se obrací hlavní fasádou k jihu do Masné ulice a zadním do ulice Parkán. V hlavním průčelí je v přízemí okno mezi dvěmi nestejně velkými obdélnými portály. Kamenná ostění jsou po obvodu zdobena stezkou. Ve čtyřosém patře jsou dvě stejně velká okna v levé části, dále pak větší, ale níže položené a nad vstupem do domu je pouze štuková šambrána označující iluzivní nebo zazděné okno. V druhém patře předstupuje ve dvou třetinách délky patro se třemi okny a vpravo pak nalézáme ještě čtvrté okno. Zadní fasáda do ulice Parkán má v přízemí prostý vstup a pár malých větracích oken. Poměrně vysoko nad zemí jsou ve dvou úrovních rozmístěna vždy čtyři okna stejné velikosti ve dvojicích nad sebou. Dům má sedlovou, šindelem krytou střechu, z jejíž hmoty vystupuje arkýř se sedlovou a pultovou stříškou.