měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům se sedlovou střechou se nachází v centru města ve skupině domů postavených mezi ulicemi Masná a Parkán. Jižní průčelí s předsazeným druhým patrem má hladkou omítku. Vstup do domu je situován v jeho levé části. Dřevěné dveře jsou osazeny do pravoúhlého stuhového portálu. Vpravo od vstupu se nachází okno vložené do kamenného ostění. V prvním patře se nacházejí dvě dřevěná okna s křídly dělenými pásky. Druhé patro je odsazené, levá část výše. Na dřevěných krakorcích je položen práh, na kterém je vyzděno obvodové zdivo. Sedlová střecha je kryta šindelem. Nad její rovinu vystupují tři vikýře. Severní průčelí se obrací do ulice Parkán. Vpravo se v úrovni okolního terénu nachází vstup d dřevěnými dveřmi. Vedle vstupu jsou vyzděny dva opěrné pilíře zužující se od své paty, které v úrovni nadpraží splývají s plochou fasády. V prvním patře se nachází jedno pravoúhlé okno s křídly v líci fasády. Ve druhém patře předstupuje před líc zdiva arkýř vysazený na třech kamenných krakorcích, mezi kterými je segmentový vynášecí pas. Ve zděném omítaném arkýři se nachází malé obdélné okno. Vpravo od arkýře je situovaná dřevěná uzavřená pavlač vyložená na dřevěných krakorcích se šikmými vzpěrami. Povrch pavlače je obložen vodorovnými deskami, okenní výplně jsou dřevěné s dělenými křídly. Pavlač kryje přesah střechy nad jejíž rovinu na severní straně vystupují tři vikýře.