masné krámy

Patrový dům, který je součástí domovního bloku mezi dvěma uličkami Masnou a Parkán ma sedlovou střechou, rovnoběžnou s uliční osou. Hlavní průčelí orientované do Masné ulice je čtyřosé v úrovni přízemí i v patře. Fasáda je vyzdobena sgrafitovým rozvrhem s valbově jehlancovou sgrafitovou bosáží. Dekorativní výzdoba je soustředěna na dva levé okenní otvory v patře, které původně náležely světnici. Okenní otvory jsou rámovány perlovcem. Plochu mezi okny vyplňuje hlazené pole s vyškrabaným dekorem rožmberské růže a datací. Mezi druhým a třetím patrovým okenním otvorem zleva je patrný dřevěný překlad, který může být pozůstatkem středověkého okenního otvoru zrušeného při renesanční úpravě. 0tvor vlevo u vstupu, se segmentovým záklenkem prosvětluje síň. V proškrabané ploše soklu těsně nad úrovní terénu se uplatňuje drobný větrací otvor sklepa. Vstupní portál je kamenný s datací na překladu 1642. rámovaný stuhou. Vstupní dveře i šestitabulkové okenní výplně jsou novodobé. Dvorní průčelí je díky klesajícímu terénu směrem k řece v ulici Parkán dvoupatrové. Vedle okenních otvorů a přízemních dveří člení fasádu dřevěná pavlač vysazená na trámových krakorcích, zakrytá pultovou střechou. Povrchová úprava dvorního průčelí : vpadlé hlazené rámy otvorů a hrubý povrch základní plochy. V přízemí se uplatňuje pouze zadní dveřní vstup s několika betonovými schody. Dveřní výplň novodobá. V úrovni patra se kromě vstupu na pavlač uplatňuje ještě levý okenní otvor jediné místnosti v mezipatře. Vpravo od pavlače je prezentována nika s omítkovým rámováním. Zřejmě se jedná o zazděný středověký otvor na pavlač, popř. prevet ? Levý okenní otvor odpovídá původní komoře, další mírně navýšený okenní otvor prosvětluje podestu schodiště do podkroví, střední otvor přísluší původní černé kuchyni a pravé dva krajní dva otvory prosvětlují světnici. Ve druhém patře se uplatňuje pět okenních otvorů Všechny okenní výplně jsou novodobé šestitabulkové. Střešní rovina je členěna čtyřmi pultovými vikýři zobytněného podkroví .