měšťanský dům

Jednopatrový dům se středověkým jádrem je situován ve front domů mezi ulicemi Masná a Parkán. Severní pětiosé průčelí se obrací do ulice Parkán. Fasáda má hladkou omítku bez členění. V přízemí jsou umístněny dřevěné pravoúhlé dveře s předsazeným dřevěných schodištěm. Vlevo od nich pravoúhlé dveře se štukovým portálem do sklepa. Okna v přízemí a patře dřevěná dvojitá dvojkřídlá s křídly dělenými pásky a šambránou se stuhou. Profilovaná hlavní římsa odděluje volutový štít s prohnutými rameny a trojúhelníkovým nástavcem odděleným římsou. Ve štítě členěném pilastry dvě dřevěná dvojitá dvoukřídlá okna. Nečleněné průčelí s hladkou omítkou do ulice Masná je osazeno ve svažitém terénu. Dvě okna v přízemí jsou dřevěná dvoukřídlá s dělenými křídly. Okna v patře mají v líci budovy dřevěné okenice. V horní části průčelí se nachází v pozdně gotickém sedlovém portále vstupní dveře. V průčelí otvírajícím se do osy Masné ulice je umístněn původní vjezd s lomeným kamenným portálem. Nad vjezdem dřevěné dvoukřídlé okno s dělenými křídly. Šindelovou střechu s polovalbou kryje šindelová krytina.