měšťanský dům

Jednopatrový měšťanský dům v severní frontě Šatlavské ulice stojí na rozsáhlé parcele; průčelí je členěné jen mírně předstupujícím soklem a nevýraznou korunní římsou. Uplatňují se na něm pouze okna s úzkým pruhem plastické lemující šambrány a dva portály. V přízemí vlevo je široký portál s kamenným stuhovým ostěním; soklík portálu sestává ze samostatných článků mírně předstupujících před líc ostění nad nimi; kamenný schod sestává ze dvou druhotně použitých kusů. Vpravo od portálu jsou vsazena dvě okna, další vchod a okno. Šest oken prvního patra, umístěných v nepravidelném intervalu, respektuje zhruba osy otvorů parteru. Jednopatrová budova s hladkým průčelím. Základní plocha je světlešedá. Sokl je šedý, hladký, mírně vystouplý, pokrývá jej hrubá, pórovatá omítka. Jednoduché plastické šambrány oken pocházejí z rekonstrukce na konci 70.let 20.stol., mají tmavě šedou barvu. Korunní římsa je profilovaná, tmavě šedá. V roce 1978 bylo doručeno pam.ústavem provést kolem nového vstupu doplnění stuhovým rámem ve štuku.