měšťanský dům

Hlavní průčelí jednopatrové budovy, postavené ve svažitém terénu, je obrácené do Horní ulice. V přízemí objektu s pásovou bosáží je situován (lehce posunutý doleva od hlavní osy průčelí) portál s kamenným stuhovým ostěním; nalevo od portálu je vsazené okno, lemované štukovou šambránou se stuhou. V pravé části parteru je vchod do menšího prostoru klenutého do traverz. Nad patrovou římsou (v profilu okosený obloun) se zdvíhá patro budovy se třemi okenními osami, proloženými čtyřmi pilastry s patkou a hlavicí, jejíž tvar připomíná toskánskou hlavici. Forma šambrán je shodná s úpravou u okna přízemí. Na pilastry nasedá mohutné kladí s předloženou římsou. Korunní římsa je kryta proti povětrnostním vlivům bobrovkami.Volutový štít budovy opakuje v základním členění rozvrh prvního patra - trojosé členění se čtyřmi pilastry. Na střední ose je umístěné okno a vpadlé obdélné pole nad ním; po jeho stranách /flankované pilastry/ jsou dvě niky s mušlemi a plasticky zdůrazněnými patkami záklenku a lemované páskem. Masivním trojúhelným frontonem se zubořezem, který lemuje obrys tympanonu, štít vrcholí.Uliční fasáda má okrově-světle červený rozvrh tektoniky. Přízemní pásová bosáž je světle šedá. Na štítu se dříve uplatňovaly tři výzdobné prvky - terakotová váza s kovanou ozdobou a postranní piniové šišky - lze uvažovat o jejich obnově podle analogií. Dvorní průčelí je nearchitektonizované, nadpraží výrazně předstupuje v celé šířce pavlač s dřevěným zábradlím ve dvou úrovních. V patře se otevírá půlkruhová lodžie. Ještě na konci 19. stol byl patrný otisk štítu po zaniklé přízemní budově se sedlovou střechou na hranici parcely.