měšťanský dům

Dům na lichoběžníkovém půdorysu navazuje z východu na sousední objekt kaplanky (čp.159), s kterým je propojen v jeden stavební a funkční celek. Hlavní jižní průčelí se obrací do prostoru před kostelem sv. Víta. Ke vstupu při jihozápadním nároží vedou čtyři kamenné schody. Plochu jižního průčelí dělí čtyři vysoké pilastry na tři osy. V přízemí je umístěn vchod a pár oken s prostými šambránami. V patře jsou krajní okna naznačena pouze iluzivně pomocí prosté šambrány. Uprostřed se nachází půlkruhově sklenutá nika se zaskleným dřevěným rámem. Uvnitř je postavena korunovaná socha Panny Marie Klasové doprovázená párem andělů. Nad hlavicemi pilastrů je ve štuku naznačeno klasické trojdílné kladí. Severní, prosté průčelí se obrací do Horní ulice. Štítové atiky s volutovými zakončeními zdobenými vázami a čučky maskují dvě pultové střechy spádované do středního úžlabí. Střechy jsou kryty měděným plechem.