měšťanský dům

Jednopatrový objekt se zvalbenou sedlovou střechou, postavený v jednom z ústupků lomené uliční fronty Kostelní ulice. Uliční průčelí je členěné pouze mělce vystupující kordónovou římsou. V přízemí se uplatňují tři okenní otvory, v patře čtyři a v podkroví dva okenní otvory. Drobný ústupek ve středu průčelí naznačuje postupný vývoj objektu ve dvou fázích. Sondáží bylo zjištěno, že pravá část objektu je starší. Kamenný portál vstupu má nezvyklou dekorativní úpravu svých kamenických článků. Obvodové rámování portálu stuhou doplňuje okosení vnitřní hrany, ukončené šikmými výběhy v dolní části stojek. Kombinace těchto úprav, charakteristických pro různá časová období naznačuje vznik portálu v období historismu (stejný typ ostění má objekt Kostelní čp. 167 z roku 1893). Dvorní fasáda nad řekou má v úrovni druhého podlaží pavlač. V současnosti je průčelí rozčleněno především terasami na celou šířku objektu ve třech úrovních nad sebou. Na východní straně na dřevěný přízemní přístavek navazuje rozšířena terasa v úrovni 1. patra. Pavlače jsou kryté předstupující zvalbenou střechou. Pavlače mají novodobou konstrukci, včetně výplně dřevěného zábradlí. Do meziválečného období měl objekt pavlač pouze v úrovni přízemí. Archaický charakter průčelí s dřevěnou lomenicí štítu objekt ztratil v meziválečném období.