měšťanský dům

Měšťanský dům na svažitém terénu Kostelní ulice je jednopatrový objekt s půdorysně členitým obrysem uliční fasády (dvakrát předstupující linie průčelí). Na hladkých plochách průčelí se uplatňuje ,kromě otvorů oken a dvou portálů, plasticky výrazněji pouze fabionová korunní římsa a plasticky zdůrazněné paty a vrcholový klenák záklenku portálu, vedoucího do síně v přízemí.Výplň záklenku je prosklená v rámu s motivem slunce. Nad zmíněným portálem jsou dvě okna v patře a na přilehlé fasádě jeden okenní otvor 1. patra. Vstupní dvoukřídlé klasicistní výplňové dveře s půlkruhovým nadsvětlíkem, patrně zbavené starších nátěrů v poměrně uspokojivém stavu. Vstup do obchodního prostoru má novodobé dvoukřídlé dveřnice s dlouhými závěsy z poměrně úzkých prken. Monochromní nátěr sytě červeného monochromního nátěru měl snad navázat na růžovo - bílý vápenný nátěr, který se zde v redukovaném tektonickém rozvržení uplatňoval v minulosti. Jedna z nejméně zdařilých fasád v MPR. Svoji křiklavou barevností objekt degraduje celou uliční frontu Kostelní ulice. Sytá pastózní technologie silikátu je zcela nevhodná pro památkový objekt. Omítky dvorního průčelí jsou částečně narušené, ještě ve druhé polovině 19. století bylo dvorní průčelí podobně členité jako uliční.