měšťanský dům

Měšťanský dům se nalézá ve střední části ulice Parkán, hlavní čtyřosé průčelí se obrací k severu. Zvýšené přízemí má jednoduchý sokl, na který navazuje pásová rustika přerušená čtyřmi šestitabulkovými okny se štukovými šambránami po obvodu. V prvním patře jsou rozmístěna okna ve stejném počtu a velikosti jako v přízemí. Plocha mezi nimi je doplněna obdélnými poli se zaoblenými konci.Vystupující úseky pod parapetem doplňují uprostřed rozetky. Hlavní průčelí ukončuje profilovaná římsa na jednoduchých konzolách a na horní části krytá bobrovkami. Dvouosý štít má segmentově vykrojené boky a nad dělící římsou půlkruhový nástavec. Z hlediska respektu k tektonickému rozvrhu by měla být pásová bosáž v barvě tektoniky tj. bílá. Měla by být ukončena lizenou na bočních průčelích. Ještě ve 70. létech 20. století se uplatňovalo na štítu pět klasicistních terakotových váz. V ploše štítu jsou vsazena dvě čtvercová okna vedoucí do podkroví. Dům má sedlovou střechu krytou bobrovkami. Vstup do domu se nalézá na západní boční straně, při sz. nároží. Tři kamenné stupně stoupají z ulice k domovním dveřím, které se zachovaly klasicistní s kosočtverečným motivem. Na štítu domu dnes schází 5 klasicistních váz, které byly zachyceny na fotografiích ještě v 2. polovině 20. století.