měšťanský dům

Měšťanský dům se obrací východním průčelím do prostoru Soukenické ulice. V přízemí zdobeném pásovou rustikou se nalézá půlkruhově sklenutý goticko renesanční portál s okosenou hranou kamenného ostění a odrazníky při zemi. Napravo je obdélné okno lemované hladkým páskem a nalevo bylo okno v minulosti změněno na další vchod. Plochu prvního patra dělí čtyři pilastry s čabrakovou hlavicí na tři obdélná pole a v každém z nich je obdélné okno lemované štukovou šambránou s ušima, na kterých jsou zavěšeny květy. Vykrajovaná supraporta vrcholí párem volut, stylizovanou mušlí a zavěšeným květem. Pod okenním parapetem je provedena velká čabraka. Na místě druhého pilastru zleva je provedena stejná šambrána, která však nerámuje okno, nýbrž obraz, kde sv. Jan Nepomucký v typickém rouchu s palmovou ratolestí pokleká před Pannou Marií s Ježíškem sedící na oblaku. Před světcem sedí anděl, který nese v levé ruce zámek a pravicí si zakrývá ústa gestem mlčení jako narážku na legendu o zpovědním tajemství u sv. Jana Nepomuckého. Předstupující korunní římsa je kryta prejzy a na spodní straně zdobena zubořezem. Volutový štít domu má trojúhelný nástavec s rozeklaným vrcholem a uprostřed okulus do podkroví. Nízká stlačená křídla svírají střední část šítu, kterou dělí tři úzké pilastry zdobené penízkovým motivem na dvě pole. Každé z nich je otevřeno obdélným oknem s ostěním lemovaným po obvodu stezkou. Zadní fasáda je hladká s nestejně posazenými obdélnými okny. Sedlová střecha domu je kryta profilovanou pálenou krytinou.