měšťanský dům

Měšťanský dům má hlavní průčelí obráceno do Soukenické ulice v místech, kde ústí Panská ulice. Přízemí bylo upraveno na konci 30. let 20. století. Podstatnou část plochy zaujímá prosklený výkladec se vstupem při sv. nároží. Na opačné straně se nachází obdélný vstup do přízemí domu. Oba vstupy a výkladec spojuje kordónová římsa z umělého kamene. V patře jsou na fasádě symetricky rozmístěna tři okna s prostou šambránou lemovanou páskem po obvodu. Pod parapetem středního okna je oválná kartuše se štukovým rámem složeným ze dvou rostlinných pletenců spojených uprostřed stylizovanými mušlemi. V kartuši je provedena malba zobrazující Navštívení Panny Marie, která vykazuje stopy poškození a vyžaduje po dvaceti letech opět restauraci a konzervování. Výrazně předstupující kordónová římsa je krytá prejzy. Trojúhelný štít má volutová křídla s obelisky při krajích. Dva kónicky zúžené pilastry zdobené penízky nesou kordónovou římsu a rámují střední pole štítu s jedním obdélným oknem, které má naprosto stejnou šambránu jako okna v prvním patře. Štít vrcholí nízkým trojúhelným nástavcem lemovaným při okrajích římsovým profilem. Zadní západní průčelí je trojosé v přízemí i v patře. Dům se volným jz nárožím obrací ještě do dvora sousedního domu čp. 40, kam míří z patra jeho lodžie s novým ocelovým zábradlím. Objekt má sedlovou, v zadní části valbovou střechu krytou pálenou krytinou.