kostel sv. Martina

Areál kostela se nachází uprostřed náměstí při státní silnici Beroun - Plzeň na travnaté ploše vymezené z jihu tarasem z kamenných kvádrů. Kostel dominuje celé obci. Orientovaná jednolodní stavba obdélného půdorysu zakončená gotickým polygonálním presbytářem má na jihu k lodi přistavenu hranolovou věž zakončenou helmicí s menší bání a hodinami. Vstupní portál se supraportou se nachází na západním průčelí. Součástí areálu je pozdně barokní socha sv. Jana Nepomuckého, umístěná východně v ose presbytáře. Pískovcová socha na profilovaném podstavci znázorňuje světce v tradičním oděvu, s křížkem v ruce. Jižně od kostela, pod tarasem, je umístěna šestiboká kamenná kašna. V blízkosti severozápadního nároží kostela stojí kamenný kříž na podstavci. Předmětem ochrany je kostel sv. Martina, socha sv. Jana Nepomuckého a pozemky vymezeného areálu. Na ploše památky se nachází nechráněná kamenná kašna a kamenný kříž na podstavci.