kostel sv. Vavřince

Kostel se nachází uprostřed hlavního náměstí. Jedná se o jednolodní orientovanou stavbu s pravoúhle uzavřeným presbytářem s okosenými rohy a sakristií na severní straně. Exteriér kostela je prostý, se soklem, vertikálním lizénovým členěním a segmentově zakončenými okny v plochých, jemně profilovaných šambránách s vrcholovými klenáky. Vstupní portál završený trojúhelným frontonem na volutových konzolkách je osazen v ose hlavního průčelí. Nad jeho širokým, segmentově ukončeným štítem s konkávně vykrojenými bočními křídly se zvedá nízká hranolová věž. Je členěna lizénovými rámy, žaluziovými, půlkruhově zakončenými okny a hodinovými ciferníky pod obloukově vypjatou korunní římsou. Plechem krytá zvoncová střecha věže s jehlancovým nástavcem je završena makovicí s křížem. Střecha lodi a presbytáře je valbová, krytá bobrovkami. Před západním průčelím kostela stojí pískovcový kříž z roku 1846 od Josefa Maxe. Východně od kostela v ose presbytáře se nachází sousoší sv. Jana Nepomuckého z roku 1727 od Karla Josefa Hiernleho, umístěné v letech 1982 - 2018 v restaurátorském ateliéru a lapidáriu. Pro ochranu před povětrnostními vlivy bylo po návratu umístěno do skleněné pětiboké vitríny. Při severozápadním nároží kostela stojí dřevěný misijní kříž. Předmětem ochrany je kostel sv. Vavřince, kamenný kříž a sousoší sv. Jana Nepomuckého. V prostředí památky se nachází nechráněný dřevěný misijní kříž.