kostel sv. Václava

Areál tvoří kostel, bývalý hřbitov vymezený ohradní zdí se čtyřmi nárožními kaplemi a dvěma branami a hřbitovní kaple stojící ve východní části areálu, při ohradní zdi. Orientovaný obdélný jednolodní kostel má segmentově ukončený presbytář a hranolovou věž umístěnou nad západním průčelím. K presbytáři z obou stran přiléhají obdélné sakristie s oratoří v patře, na protilehlé západní straně hmotu symetricky doplňují schodišťové přístavky umístěné po stranách předsíně. Fasádu hmotově člení mírně zasunutá loď, dále pilastry a obdélná okna s půlkruhovými odsazenými záklenky, respektive oválná okna a niky u schodišťových přístavků. Mírně konvexně vypnuté průčelí člení pilastry a jednoduchý obdélný portál. Interiér je sklenut plackovými klenbami. Sedlovou střechu nad lodí a presbytářem i jehlancovou střechu věže kryje plech. Výklenkové kaple v ohradní zdi mají segmentově zaklenutý otvor a zvlněnou a zalamovanou hlavní římsu pokrytou prejzy. Hřbitovní kapli obdélného půdorysu charakterizuje zdůrazněná střední osa s půlkruhově zaklenutým vstupem a konkávně zvednutou římsou; boční stěny člení vysoká půlkruhově zaklenutá okna. Valbovou střechu s kupolovitým vrcholem kryjí prejzy. Předmětem ochrany je kostel, hřbitovní kaple, bývalý hřbitov, ohradní zeď s branami a 4 kaplemi a pozemek vymezeného areálu.