Císařský hostinec

V J části náměstí je situován rozsáhlý areál Císařské hospody čp. 100, čp. 283 a čp. 804 na přibližně čtvercovém půdorysu. Jádro areálu, jeho SV roh, tvoří nárožní budova hospody na půdorysu písmene L. Západně přiléhá mohutná klasicistní brána. SZ roh areálu je tvořen domem čp. 283, JZ roh areálu hospodářskými staveními I, II a III, které jsou součástí závodu firmy AKUMA. V JV koutě areálu se nachází objekt čp. 804, který v současnosti slouží jako rodinný domek. Jižně navazuje zahrada, vymezená kamennou zdí s hladkou tvrdou omítkou. Při JV rohu domu je branka se vstupem s mohutnou stříškou. Severně navazuje hospodářské stavení IV. Ve dvoře stojí stodola s datací 1899. Východně navazuje novodobý přístavek. Ve dvoře je dále plechová kolna a plechová garáž. Předmětem ochrany je areál tzv. Císařské hospody čp. 100 - hospoda čp. 100, hospodářské budovy, brána a pozemky vymezeného areálu.