kostel sv. Václava

Areál kostela sv. Václava leží na západním, nejvýše položeném místě obce. Spojení terénní dispozice areálu s architektonickou podobou kostela dotváří pohledově dalekou krajinu. Orientovaná stavba V-Z stojí uprostřed hřbitova obehnaného vysokou ohradní zdí. Hlavní vstup do areálu s příjezdovou cestou se nachází na severní straně. Na západ od starého hřbitova přiléhá k ohradní zdi hřbitov nový (p.p. 28/9), přístupný druhou branou umístěnou v ose západního průčelí. V SV rohu se nachází obdélná novodobá stavba márnice (st.p. 53), která však není součástí památkově chráněného areálu. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď se dvěma branami a pozemky vymezeného areálu. Na ploše památky se nachází nechráněná márnice.