kostel sv. Jakuba Většího

Obdélný jednolodní kostel s polygonálně uzavřeným presbytářem orientovaným na východ. Kostelu na západní straně dominuje vysoká hranolová třípatrová věž s portálem, ve kterém je vstup do kostela. Těsně nad portálem je viditelná kruhová rozeta. V nárožích věže v úrovni přízemí vystupují hranolové pilířky zdobené obloučkovým vlysem a završené sedlovou stříškou. Věž je zdobena v úrovni prvního patra lizénami s obloučkovým vlysem. Jednolodní stavba kostela obsahuje na severovýchodní straně při presbytáři sakristii, a na severozápadní a jihozápadní straně předsíň. Kostel je členěn obdélnými okenními otvory završenými odsazeným segmentem se zdobnou barokně utvářenou šambránou s kapkami a středním předstupujícím klenákem. Okna v závěru kostela jsou jednodušší završené segmentem a orámovány šambránou. Jsou zde opěrné pilíře, které jsou zakončeny jemným esovitým prohnutím. Ze sedlové střechy nad lodí na východní straně vystupuje úzká sanktusní věžička. Věž kostela je završena jehlancovou střechou, na kterou nasedají čtyři osmiboké vížky. Kolem kostela jsou úseky kovového zdobného zábradlí. Předmětem ochrany je: kostel se schodišti a oplocením, socha sv. Jana Nepomuckého, socha sv. Jakuba a k tomu náležející pozemky.