kostel Narození Panny Marie

Areál se rozkládá na výrazné vyvýšenině v severní části rozlehlé zhruba trojúhelníkové mírně svažité návsi. Nevysoké návrší prudce spadá krátkými, avšak strmými srázy k východu a jihu, zatímco na severní a především západní straně směrem k návsi terén klesá povlovněji v mírnějším svahu. Veškerou poměrně rovnou plochu temena pahorku zaujímá vlastní kostel s bývalým, již dávno zrušeným hřbitovem, v jehož jihozápadním koutě stojí márnice. Přirozenou, konfigurací terénu danou plošinu vymezuje při hraně svahu vztyčená souvislá ohradní zeď se vstupní bohatě sochařsky zdobenou branou na západní straně. Výškový rozdíl návsi a povrchu hřbitova vyrovnává krátké kamenné schodiště, vložené do otvoru brány. Součástí chrámového areálu je náhrobek Sigmunda Goldsteina, vložený zevně do závěrové východní zdi presbyteria a dvě barokní sochy sv. Antonína Paduánského a sv. Jana Nepomuckého, postavené mimo hřbitov před bránu.