měšťanský dvojdům

Původně dva středověké domy, dnes spojené. Oba objekty mají samostatnou valbovou střechu s moderními vikýři v hlavní ose fasády. Průčelí spojených domů je šestiosé. Okna v patře mají výrazné profilované parapetní římsy a jednoduché šambrány. Patro je odděleno pásovou římsou. Přízemí zdobí pásová rustika. Nároží zvýrazněno bosovanými kvádry. Vstupní průčelí s půlkruhovým záklenkem s klenákem ve vrcholu a dvojicí pilastrů po stranách. Prostory v obou objektech jsou klenuty valenou s výsečemi, křížovou nebo segmentovou klenbou. V zadním traktu jsou klasicistní placky. Sklepy byly pravděpodobně zasypány. Půdní krovy jsou asi ze 16. století. Objekt byl upraven barokně, klasicistně a poté ještě v roce 1995. Předmětem ochrany jsou domy čp.73 (parc.č.371) a čp.74 (parc.č.370) a pozemky parc.č.370 a parc.č.371.