zámek

Areál dvojice zámků se nachází na Z okraji obce. Historické jádro tvoří Starý zámek umístěný blíže k obci a Z od něj stojící Nový zámek. Kolem nich se rozkládá park obehnaný zdí a plotem (úsek J od starého zámku). Na J straně areálu jsou dvě brány sloužící jako hlavní vjezd, při třetí bráně na V straně stojí vrátnice. Jižně před průčelím Nového zámku je umístěna fontána, západně od něj stojí skleník a za ním novostavba pro ubytování hotelových hostů. Ke Starému zámku na S a V přiléhal v době zápisu kulturní památky hospodářský dvůr, jehož většina objektů byla demolována a nahrazena novostavbami. Nejvýraznější pozůstatek někdejšího dvora představuje barokní sýpka na V straně areálu. Předmětem ochrany je Starý zámek čp. 1, Nový zámek čp. 40 zv. Mandelíkova vila, skleník, altán, ohradní zeď a plot s branami, park se sochařskou výzdobou, fontána, sýpka a pozemky vymezeného areálu.