měšťanský dům

Patrový zděný dům v nárožní poloze, umístěný v uliční čáře, součást zástavby velmi důležité komunikace v historickém jádru města. Stavba na obdélném půdorysu, s jednoduchými průčelími, členěnými pouze římsami a šambránami oken. Střecha domu je valbová. Plně zachována je vnitřní dispozice, původní charakter interierů domu a zčásti i některé původní detaily. Sklepy v nepravidelné výškové úrovni jsou středověké, stejného stáří mohou být i značné části nadzemního zdiva domu. Hodnotný je také původní krov domu. Je pravděpodobné, že v domě ještě mohou být zachovány další části a detaily z jeho nejstarších stavebních etap. Původně byla součástí památky i ohradní zeď dvorku před domem, ale ta byla odbourána a na tomto místě byla nově vybudována přízemní přístavba. Předmětem ochrany je dům čp. 29, ohradní zeď a pozemek parc.č.324.