měšťanský dům

Areál domu č.p. 444 tvoří měšťanský dům, menší domek, ohradní zeď a zahrada. V místě dnešního klasicistního domu je předpokládána starší stavba (v jádru objektu se našly starší prvky). V areálu památky v severní části zahrady vznikla novostavba, která však není předmětem ochrany. Prostory domu i průchozí chodba jsou zaklenuté plackami, ve dvorním křídle převažují segmentové klenbičky. Dveře v přízemí jsou většinou novodobé. Obvodová zeď je na jižní straně při ulici omítaná, členěná lizénovými rámci, svrchu pokrytá vrstvou prejzů a barevně řešena shodně s domem; uprostřed vjezd do dvora s postranními sloupky. Na východní straně, kde vede ulička pro pěší, je zeď kamenná neomítaná a přiléhá k přízemní novostavbě prodejny, vystavěné na příslušejícím pozemku (původně zadní část dvora domu). Předmětem ochrany je dům č.p. 444 - stavba a pozemek č. parc 2847/1, domek - stavba a pozemek č. parc. 2847/1, ohradní zeď a zahrada č. parc. 2848 a parcely 2847/2, 2847/3, 2847/4, 2847/5 - pozemek.