měšťanský dům

Areál domu č.p. 437 sestává z patrového nárožního domu s valbovou střechou a ohradní zdi s bránou. Dům je jednotně nad soklem ze skládaných kamenných desek opatřen omítkou s příměsí narůžovělého pigmentu, architektonické detaily (šambrány, lizény, římsy) jsou smetanově bílé. Prostory v domě jsou plochostropé, pouze zadní místnost v přízemí je zaklenuta dvěma plackami. Sklep sestává ze dvou nestejně velkých prostorů: větší je zaklenut půlkruhovou kamennou valenou klenbou, menší má čtvrtkruhovou valenou klenbu. Brána vpravo při jižní straně domu je klenutá segmentovým obloukem, členěná hlavním klenákem a profilovanou římsou a krytá svrchu vrstvou prejzů. Je uzavřená dvoukřídlými dřevěnými vraty s výplněmi a opatřena smetanově bílou omítkou. Zeď, ohrazující přilehlý pozemek (dvorek) při ulici na západní straně, o výšce přízemí domu, je sedlovitě završená a krytá vrstvou bobrovek a prejzů. Vpravo při domu je do zdi vsazena obdélná branka, vlevo je zeď přerušena vjezdem pro vozidla uzavřeným prkennými vraty. Předmětem ochrany je dům čp. 437 a ohradní zeď s bránou - stavba a pozemek č. parc. 2855.