sousoší putti

Západní průčelí lodi kostela Nejsvětější Trojices nárožními opěrnými pilíři postavenými nakoso tvoří barokní konkávně projmutou kulisu se skulpturami od O. Schweigla. Přízemí ukončuje římsa, na ni nasedají patky pilastrů s kompozitními hlavicemi, nesoucími bohatě profilované římsové kladí. Průčelí završuje odstupněný štít s volutovými křídly, na nich dekorativní vázy. Mezi pilastry jsou na bocích niky s figurami sv. Jana Křtitele a Bruna, uprostřed je velké okno, nad ním pod segmentově vypjatou římsou kamenná kartuš se znakem kláštera, na římse monumentální sousoší sv. Trojice. Vstup do kostela sloupovým portálem v ose průčelí, datovaném 1770. Sloupy nesou balkón s dvojicemi puttů na bočních postamentech, mezi nimi kovaná parapetní mříž.