měšťanský dům

Kromě římsy, která odděluje trojúhelný fronton štítu, má jednopatrový objekt s klasicistním volutovým štítem hladkou fasádu. Uliční křídlo má dvoutraktovou dispozici v přízemí i v prvním patře. Místnost v pravé části přízemí při uličním průčelí je zaklenutá do traverz; zadní levý prostor je polokruhově valeně klenutý, se vstupním pozdněgotickým, sedlovým portálkem; Dvorní křídla jsou kryta terasam; levé křídlo je přízemní, pravé patrové. Schodiště do patra (a do v nedávné době pro ubytovací účely adaptovaných prostor v podkroví) stoupá v levé části parcely, po její hloubkové ose, na hranici se sousedním objektem č.p. 66. Ze dvorku na půdorysu písmene "L" je vstup do suterénních prostor prolomený v jz. průčelí uličního křídla. Dvouramenné schodiště stoupá ze dvorku podél jv. průčelí patrového křídla na terasu nad přízemním křídlem vlevo; z něho je po schodišti přístupná terasa nad křídlem při Hradební ulici.