kaple Panny Marie

Drobná půvabná kaplička obdélného půdorysu postavená u bývalé císařské silnice se nachází v těsné blízkosti plotu a domu č. e. 39 vedle vzrostlého stromu. Průčelí kapličky jsou členěna pilastry s římsovými hlavicemi, které jsou součástí profilované korunní římsy. Na osu průčelí je prolomen půlkruhově zaklenutý vchod s ústupkem a klenákem ve vrcholu. Průčelí je završeno konkávně-konvexně tvarovaným štítem prolomeným uprostřed nikou s konchou zakončenou mušlí. V konše zakryté pletivem je umístěna polychromovaná plastika Madony s Ježíškem. Ve vrcholu štítu se nachází půlkruhově zaklenutý ořímsovaný fronton završený dvouramenným kovovým křížem. Vchod do kaple je uzavřen kovanou mříží. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, nad závěrem valbovou. Prostor kaple je valeně zaklenutý. V kapli je nad oltářem umístěn kříž a po obou stranách obrazy Nejsvětějšího srdce Panny Marie a Nejsvětějšího srdce Pána Ježíše. Při minulých opravách byla značně zjednodušena profilace fasády.