měšťanský dům

Měšťanský dům čp. 112 se obrací hlavní fasádou k jihu do ulice Parkán. Uliční průčelí poměrně jednoduché plasticky členěné pouze korunní římsou. Není známý původ malovaného květinového vlysu pod korunní římsou. Mezi 2. a 3. okenním otvorem patra se v minulosti uplatňoval Mariánský obraz. Sok jel malovaný pouze iluzivně. Jako u jednoho z mála čk. domů zde na počátku 20. stol. změněna orientace střechy. Zadní fasáda se uplatňuje na sever směrem k Vltavě. Dvorní průčelí není architektonizováno, v celé šířce domu se uplatňuje pavlač, na pavlač navazuje přízemní pultový přístavek. Obdélný vstup do přízemí domu má v uliční fasádě kamenné ostění. Na profilovanou korunní římsu nasedá sedlová, šindelem krytá střecha. Zahrada za domem k řece se nachází na úzké terase malá zahrádka přístupná z chodby v přízemí domu.