měšťanský dům

Měšťanský dům čp. 151 se nalézá v Horní ulici a hlavní průčelí se dvěma štíty se obrací k jihu. Přízemí domu zdobí pásová rustika, vlevo se otevírá původně krámský výkladec. Uprostřed přízemí je vložen jednoduchý kamenný portál s vytesaným monogramem a datací 1676. Nad výrazně předstupující korunní římsou krytou prejzy vystupují dva vykrajované štíty s párem oken uprostřed a nástavci lemovanými volutami. Dům má pozoruhodnou fasádu s pozdně barokním dekorativním řešením. V současné době má růžovo - bílý barevný rozvrh realizovaný na základě nálezové situace. Štít je opatřen šesti terakotovými vázami. Uprostřed jižní fasády je umístěn vstup vedle meziválečného krámského výkladce s výlohou. Vstup je zajištěn klasicistními vstupními dveřmi s profilovanými prkýnky ve tvaru slunce. V uličním průčelí se uplatňují kopie barokních okenních výplní se zasklením do šestihranů. Dvorní průčelí je jednoduché, nearchitektonizované, bez pavlače. Přízemí člení především mohutná arkáda. V minulosti se zde uplatňovaly přístavby až k hranici parcely, drobná přístavba také přiléhala k hraniční zdi se seminární zahradou.