měšťanský dům

Samostatně stojící patrový dům. Stupňovitá polovalbová střecha je kryta bobrovkou a na jejích delších stranách jsou vysazeny vikýře s valbovými stříškami. Areál zahrnuje dům, ohradní zeď s bránou a zahradu. Fasáda je dochována v barokně klasicistním stylu. Objekt podélného půdorysu má čtyřosé průčelí se štítem s polovalbovou, s odstupňovanou střechou. Podélná fasáda je šestiosá. Fasáda má plastickou výzdobu, sokl je v líci fasády. Základní plocha je v růžovém odstínu s hrubším povrchem, plastické prvky jsou hladké, bílé. V přízemí je průčelí členěno pásovou rustikou, v patře a štítech jsou lisénové rámce, okna jsou lemována stuhovými šambránami. Pod střechou je výrazná korunní římsa. Vstupní vrata jsou dřevěná, plná, tříkřídlá, kazetová, s proskleným nadsvětlíkem členěným do tří tabulí. Okna jsou špaletová, dvoukřídlá, šestitabulková, osazená v líci fasády. Na střeše je šest výrazných zděných omítaných nabílených komínů s plastickými pásky. Dvůr kolem objektu ohraničen oplocením ve spodní části zděné, omítané, v horní části zděné sloupky se stříškou z bobrovek a dřevěnými plotovými dílci ze svislých latí. Oplocení je na oválném půdoryse.