kaple Panny Marie Sedmibolestné

Volně stojící obdélná kaplička s pravoúhlým závěrem se nachází při silnici směr Mostiště. Fasáda je hladká s podezdívkou. Z hlavního západního průčelí oboustranně vystupují křídla čelní stěny a nároží je členěno pilastry s římsovou hlavicí. Na osu průčelí je prolomen půlkruhově zaklenutý vstup v kamenném ostění. Vstup je přístupný dvěma stupni. Profilovaná římsa nese nad průčelím konkávně tvarovaný štít završený půlkruhovým ořímsovaným frontonem. Ve vrcholu frontonu je umístěn dvouramenný kovový křížek. Štít je prolomen nikou s konchou. V nice je umístěn obrázek Panny Marie. Kolem celé kaple obíhá korunní profilovaná římsa, která nese oplechovanou sedlovou střechu, v závěru zvalbenou. Interiér kaple je zaklenut plackou nad římsou.