měšťanský dům

Jednopatrová budova stojící na půdorysu ve tvaru písmene L se svým jižním průčelím západního křídla přimyká k Rybářské ulici. Při Rybářské ulici vede i zděná zídka s bránou, která uzavírá dvůr objektu na jižní straně. Severní křídlo při řece je původním renesančním jádrem domu. V přízemí je tato část klenutá valenými klenbami s výsečemi v patře má klenbu střední prostor, který je klenutý valeně s výsečemi a západně od něj prostor završený valenou křížovou klenbou a dvě menší valeně sklenuté místnosti. Západní křídlo bylo dostavěno v období pozdního baroka až klasicismu, v té době byl celý dům zvýšen o patro. Výrazným prvkem západního křídla je dřevěná terasa. Dům prošel v r. 1964 celkovou rekonstrukcí, další úpravy nastaly v 90. letech 20. století.