měšťanský dům

Patrový dům s polovalbovou střechou se nalézá na nároží ulic Radniční a Parkán, vedle mostu z Latránu na Vnitřní Město. Vstupní západní průčelí se obrací do Radniční ulice, boční jižní se uplatňuje podél ulice Parkán a zadní pak k řece, směrem k Latránu. Hlavní průčelí vzniklo po zboření Městské brány. Podle nálezové situace redukovaný tektonický rozvrh s hnědou plochou a světlými okenním šambránami. Na severní straně u paty mostu navazuje na dům zděná terasa s betonovou dlažbou a dřevěným zábradlím usazeným mezi zděné pilířky. Jednopatrová budova s nečleněným průčelím, při zadním průčelí je přízemní přístavek s terasou, klenutý segmentovými klenbami do oválných pasů. Vstup k vodě má pozdně gotický obdélný portálek se skosenými hranami, zřejmě druhotně použitý.