radnice

Budova historické radnice dnes již není sídlem městské správy, vytváří významnou dominantu Náměstí Míru, je situována v jeho severní frontě, zároveň se uplatňuje ve vztahu k baroknímu sousoší, jedna z podstat MPR. Jedná se dvoupatrovou budovu krytou mansardovou střechou, s pětiosým průčelím do náměstí. Řešení průčelí klasicistní, přízemí bosované, patra opticky spojena po stranách pilastry, vpravo prolomen průjezd s bránou, v bráně osazen kamenný portál s poloobloukovým zakončením, ve vrcholu s klenákem, brána lemována dvěma atlanty podpírajícími archivoltu, pod ní provedený městský znak, okenní otvory v přízemí lemovány jednoduchou šambránou. Areál zahrnuje budovu radnice a dvůr, na dvoře nechráněné objekty elektrické rozvodny a zděné kolničky.