venkovská usedlost

Trojstranná usedlost čp. 3 se nachází v řadě statků, je položená v severní polovině východní fronty návsi s klasickým dvouštítovým průčelím směrem na náves. Při levé straně vjezdu stojí špýchar, za ním stáje, naproti je obytný dům usedlosti, na který navazují garáže (původně chlévy). Dvůr je uzavřen stodolou. Hlavní průčelí je dvouštítové s ohradní zdí s brankou a vjezdovou branou segmentově zaklenutou. Čelní zeď vodorovně ukončena s pásovou a lesénovou výzdobou. Oba štíty hlavních hmot, sýpky i obytného domu jsou ukončeny barokizujícími křivkami volutových štítů s jemným štukovým dekorem – svislým lizénovým pasováním, které podpírá hlavní průběžnou římsu domu a ohrazení s vjezdovou branou, se štukovým kvádrováním na nárožích sýpky. Usedlost je užívána k obytným účelům.