měšťanský dům

Dům čp.106 je patrový se sedlovou střechou, nalézá se v přední části ulice Parkán, v řadě domů na pravém břehu Vltavy. Vstupní jižní průčelí se obrací do ulice, zadní pak k řece, směrem k Latránu. Uliční průčelí je klasicistní. Barevně cihlově okrová barevnost navazuje na starší růžovo - okrový rozvrh. Z posledního barevného řešení je čitelná snaha respektovat tektonický rozvrh, který však nedopovídá historickému řešení. Sokl by měl být okrový. Vpadlé rámující plochy přízemních oken červené. Po celé délce domu na severní části (k řece) pod střechou vystupuje z větší části rekonstruovaná dřevěná pavlač. Severní fasáda domu je v přízemí bez omítek, takže je dobře patrná struktura kamenného zdiva.