měšťanský dům

Nárožní patrový dům s valbovou střechou, funkčně propojen se sousedním domem čp. 173, který je rovněž předmětem památkové ochrany. Klasicistní průčelí (dochováno na foto v evidenčních kartách) bylo při rekonstrukci ve 2.pol. 20. stol. odstraněno a provedena úprava v renesančním stylu. Trojosá fasáda směrem do Panské ulice je v přízemí hrubší, v patře hladká, bez plastické výzdoby. Výzdoba provedena pouze v malovaných paspartách oken v šedém odstínu, mezi okny namalovány dva kruhové terče s pětilistou růží. Severozápadní nároží je zvýrazněno malovanou rustikovou bosáží v šedém odstínu. Okna s hlazenou paspartou po obvodu. Boční fasáda hladká, se šesti okny v patře do ul. Soukenická, také s malovanými paspartami. V přízemí velmi hodnotné kamenné kružbové okénko - tzv. jeptiška. Předsazený sokl v šedé barvě pouze z ul. Soukenická, do ul. Panská sokl v líci fasády v šedé barvě. Poslední oprava fasády v r. 2019. Vrata ve zdobném renesančním portále jsou klasicistní, dvoukřídlá, prkénka skládaná do kosočtverců, historické kování - přítuhy. Na kamenné profilované římse portálu je vytesán reliéf pětilisté růže. Druhý vstupní otvor byl při rekonstrukci zvětšen, umístěny dveřnice a novodobé prosklené dveře. Střecha valbová, krytá dřevěným šindelem. V r. 2017 byly vhodně odstraněny vikýře ve valbě, provedené v 90. letech 20. stol. (bez souhlasu památkové péče), které pohledově degradovaly celou nárožní hmotu objektu. Byly nahrazeny malými střešními okny.