pivovar

Rozsáhlý komplex budov pivovaru, jehož historické jádro tvoří čtyři křídla vymezující dvůr uzavřený renesančními bosovanými portály. Všechna hlavní křídla pivovaru jsou pokryta sgrafitem. K pivovaru náleží i další budovy, ležící severozápadně od čtyřkřídlého areálu. Další stavby byly vestavěny do východní části nádvoří. Jednopatrové jižní křídlo obsahuje převážně křížové a výsečové renesanční klenby. Na východní straně při severním konci křídla je mělký předstupující trakt, jehož průčelí bylo původně prolomeno v prvním patře renesanční loggií, jejíž archivolty jsou zachovány ve sgrafitu. Část při jihovýchodním nároží je dvoupatrová, obsahuje monumentální renesanční schodiště. Ostatní křídla obsahují v přízemí rozsáhlé pivovarské prostory, klenuté křížovými hřebínkovými klenbami.