měšťanský dům

Měšťanský dům čp.150 se nachází v Horní ulici a hlavním průčelím se obrací k jihu. Objekt má polovalbovou, šindelem krytou střechu. Uliční průčelí je patrové, trojosé. Nad korunní římsou vyrůstá obloučkový, trojetážový štít benátského typu. Horní oblouček štíítu je dodatečný, není jednoznačné, zda v minulosti existoval. Na počátku je vrchol štítu zdoben plechovými palmetkami. V 90. letech byla fasáda bilo šedá, šedé pouze šambrány. V současné době je průčelí okrově bílé, s bílými okenními šambránami a plastickým členěním štítu. Uprostřed štítu je segmentové okno, které osvětluje prostor podkroví. Dvorní průčelí není nijak architektonizované, bez pavlačí, dvorní přístavba z konce 19. stol. byla zbořena. Areál domu se zadním průčelím uplatňuje při pohledech z Parkánu nebo při celkových pohledech z protějšího Latránu.